Nytt boende, ny budget och lite höstdepp

Vi bestämde oss för att skaffa en större lägenhet och har satsat på en som förhoppningsvis aldrig kommer kännas för liten, även om vi skulle få ett till barn. Vi har flyttat runt en hel del och nu är tanken att vi ska slå oss till ro. Det är en trea som kan göras om till en fyra, öppen planlösning och en väldigt härlig balkong. Vi ska inte göra några större renoveringar utan bara lite småfix för att få den att kännas precis som vi vill. Vi ska verkligen försöka att inte köpa på oss massa mer saker bara för att vi får större. Jag älskar det minimaliska tänket och eftersträvar att leva så enkelt som möjligt. För mig innebär det ingen tävling i att äga så få saker som möjligt utan att jag vill ha saker i hemmet som vi faktiskt använder och tycker om. Jag tänker ofta igenom mina inköp väldigt noga och skriver upp dem på en lista så det får ligga och gro lite i huvudet före man köper något. 
 
Min sambo jobbar 90% och jag ska snart gå upp till 80%. Vi planerar att jobba så kommande år. Vi köpte därför lägenhet utifrån hur mycket vi vill jobba, så vi inte skaffar oss ett liv där vi båda är tvungna att jobba heltid när ingen av oss vill göra det. Jag vet att vissa vill eller inte ha något annat val än att jobba 100%, självklart ska alla få jobba så mycket som dom vill. Jag tycker ändå det är viktigt att ställa sig frågan hur mycket man vill jobba och fundera över hur man kan anpassa livet utifrån det. Vad kan prioriteras bort för att man ska få mer tid med familjen? Hittills har vi inte upplevt någon stressig period trots att lillen börjat förskola. Det är underbart att ha lite luft i schemat och vi båda hinner med att träna någon dag i veckan.
 
Här kommer uppdaterad budget för nya boendet. Vi planerar att amortera 2% men kan minska det till 1% om exempelvis räntan stiger eller något annat inträffar. Hittills har vi aldrig amorterat på våra bolån eftersom vi investerat pengarna på börsen istället. Nu när vi eventuellt står inför en ny lågkonjunktur med fallande börs, så tycker jag det känns bra att spara i form av amorterting istället. Vi kommer fortfarande ha en del sparande kvar på börsen.
 
Förutom en ny lägenhet och en ljus budget så känns livet lite grått just nu. Precis som vädret. Det är väl en blandning av sömnbrist, tråkigt väder och mycket förändringar som tar upp tankekraft. Småbarnslivet är för det mesta fantastiskt mysigt men vissa perioder är det ganska slitit och ensamt. Tror många känner igen sig i det. Det är väl bara att acceptera att livet är såhär ibland och försöka hitta nya vanor och rutiner som förhoppningsvis kan få en in på en bättre bana. Jag brukar alltid få en humördipp på hösten. Bara att härda ut och vänta in vårljuset :)