Månadssummering oktober

Känns som det blivit mycket inköp även denna månad, men jag känner ändå inte att jag har misslyckats med köpstoppet. Jag har verkligen förändrat hela mitt tankesätt kring konsumtion och det var ett stort syfte med köpstoppet.
 
Jag äter en del mat ute men med tanke på att jag är föräldraledig, tycker jag inte det rör sig om så stora summor. Alla hygienartiklar är ekologiska.
 
Shoppingångest. Fick lite ångest när vi köpte sakerna till hemmet eftersom dessa endast underlättar vår vardag och inte var helt nödvändiga köp. Köpen var ändå igenomtänka och resultatet blev väldigt bra. När vi kom hem rensade jag ytterligare lite kläder och organiserade säsongskläder i klädbackar, så enbart de jag använder nu hänger framme. Testade även att vika babykläderna enligt Marie Kondos tips. Det blev mer överskådligt och det blir inte rörigt lika lätt eftersom man inte behöver gräva bland kläderna.
 
Saker som gått sönder. Vi köpte en ny skruvdragare och var tvunga att byta projektorlampan. Helt inom ramen för mitt köpstopp.
 
Hur gick det att kolla Instagram en gång om dagen? I förra månadssummeringen skrev jag att jag skulle dra ner på konsumtionen av mina sociala medier. Jag kollar fortfarande bara Instagram en gång om dagen och lägger inte mer än 5-10 minuter. Är väldigt nöjd med den förändringen och känner att jag mår bättre av det faktiskt. Det är så lätt att bara slökolla lite då och då om man inte sätter upp några gränser. Facebook, Hemnet och LinkedIn tog jag bort som appar och har inte laddat hem på nytt.
 
Vi beställde en påse från Sellpy och skickade iväg ett gäng kläder som vi förhoppningsvis får lite pengar för så småningom. Skön känsla.
 
Igår köpte jag från Tradera för första gången. Jag skriver inte upp inköp som rör vårt barn, men skryter ändå lite med att jag köpte en åkpåse igår och sparade en slant på det :) När köpstoppet är slut kommer jag absolut att köpa kläder till mig via Tradera. Eftersom jag har blivit ganska medveten om kemikalier senaste året, så läste jag på några timmar om åkpåsar, gifter etc. före jag gjorde köpet. Det blev en dyr åkpåse, men han kommer att sova i den flera timmar varje dag så känns helt rätt. Jag köper hellre färre och bättre grejer som håller en lång tid än "dumsnålar". 
 

Kommentarer:

1 Emelie:

Jag är inne i en rensnings period, och bara känner att vi har såå mkt saker hemma. Har fått iväg lite på tradera och i början av okt så stod jag på en loppis och blev av med massa smått. Nu håller jag på och rensar bland all mina kläder, såå mkt som bara hänger. Vet ine om det har att göra med graviditeten att jag håller på och förbereder inför mer plats. Btw så har jag bara två v kvar innan hemgång :) Och min planering utav mammaledigheten har du ju koll på ;) SKa bli spännande och se om den går att full följa!
Ha en fin månad nu. och tack för tippset om vikningen av barnkläder.

Svar: Hej Emelie! Vill först börja med tacka för att du kommenterar så flitigt. Jag tycker det är superroligt att vi följs åt och delar med oss av våra tips och tankar :) Härligt med lite rensning. Det känns alltid bra efteråt tycker jag. Har gjort mina första köp och försäljningar på Tradera denna månad faktiskt. Jag fattade nog inte hur smidigt det var innan :O Känns det skönt att gå hem nu? Mår du fortfarande lika bra? :) Ang. barnkläderna så är det så enkelt att fortsätta med metoden när man väl börjat. Som sagt så blir det mindre rörigt när allt blir mer överskådligt. Like it! Ha en härlig månad du med, hoppas solen tittar fram snart. Det är grått grått grått här... Dags att njuta av en lugn kopp kaffe medan lillen sover på uteplatsen, magi :D
ekonomimamman.blogg.se

2 Emelie:

Jag mår fortfarande toppen bra. Går in i v 36 på tisdag, så så nära nu.
Nu är allt tvättat till bebisen så det är skönt.

Svar: Gott att höra :) Bara invänta den stora dagen nu :D
ekonomimamman.blogg.se

Kommentera här: